Bli medlem Logga in

Karriär

Skräckfilm med Luciatema Filmer på gång

Skräckfilm med Luciatema

Sankta Lucia är en blodisande throwback till 1980-talets slasherfilmer. Det är Viking Almquist andra långfilm och en klassisk popcornskräckis.

- Mitt mål är att få publiken att sitta på nålar, hoppa till och ibland bli överraskade med ett skratt, säger han.

I rollerna ser vi bland annat medlemmarna Sanne Broström (Historien om Sverige), Niki Löfberg (The Pirate Bay) och Klara Ljungdahl (Nova & Alice).

Sankta Lucia är inspirerad av John Carpenters Halloween, som inspirerade till en hel genre av högtidsbaserade skräckfilmer som Fredagen den 13e & Stilla Natt, Blodiga Natt med flera.

- Du har överlevt Midsommar. Nu har turen kommit till Sveriges mest omtalade högtid att ta en kuslig vändning, förklarar Viking.



Luciakrona och köttyxa

Filmen handlar om Viola, som på jobbets Luciafika blir brutalt dumpad framför alla kollegor. Violas vänner försöker muntra upp henne med att ordna en fest - en begravning för förhållandet. De är lyckligt ovetande om att en gåtfull mördare är på rymmen - klädd i vit skrud, Luciakrona och bärandes en tung köttyxa! Och när natten börjar dra tunga fjät står det klart att ingen kommer hem till jul...

Sankta Lucia beskrivs som en intensiv och punkig filmupplevelse och är producerad av Klubb 30, med manus och regi av Viking Almquist. Filmen har sin premiärvisning på Zita folkets bio fredagen den 13e december.




Robert Selin, skribent för Filmcafe.se
17 oktober 2024

Filmcafe.se bevakar den svenska filmbranschen med artiklar och krönikor. Missa inte våra övriga artiklar som gör karriären lite lättare och roligare!

Kom närmare drömmen.

Vi söker ständigt nya talanger framför och bakom kameran! Sedan 2002 har vi hjälpt produktionsbolag och producenter att hitta rätt team till filmproduktioner.

Nå över 50.000 medlemmar.

Sedan 2002 har vi hittat rätt team till filmproduktioner. Nå nya talanger framför och bakom kameran!