Bli medlem Logga in

Karriär

Statister till TV-serie om Stenbäck Nyhet

Statister till TV-serie om Stenbäck

SVT gör serie om Jan Stenbecks liv – premiär 2025. Serien spelas in våren 2024 och nu söks statister via www.filmcafe.se.

Planerad premiär 2025 i SVT.

Jakob Oftebro spelar huvudrollen, medan Goran Kapetanovic regisserar de fem avsnitten som har planerad premiär 2025.

Berättelsen i fem delar handlar om entreprenören, outsidern och det kontroversiella företagsgeniet Jan Stenbeck som motvilligt tog över familjeföretaget och förvandlade det till ett banbrytande medieimperium som kom att förändra Sverige och världen. Men det handlar också om en människa som skaffade sig fiender och som fick betala ett högt pris för sina framgångar.

Den flerfaldigt prisbelönade skådespelaren Jakob Oftebro (Hamilton, Svart krabba) axlar titelrollen som Jan Stenbeck. Inspelningen påbörjas våren 2024 i Västra Götaland. I Cannes för att berätta om projektet var regissören Goran Kapetanovic (Kalifat, Knutby) och manusförfattaren Alex Haridi (Blå ögon, Störst av allt, Kärlek och Anarki).

Stenbeck är baserad på Per Anderssons biografi över Jan Stenbeck, Stenbeck: en biografi över en framgångsrik affärsman, och produceras av FLX i en samproduktion mellan SVT, Film i Väst, DR, NRK, RUV och YLE.

TV-serien har planerad premiär 2025 i SVT.

Robert Selin, skribent för Filmcafe.se
8 februari 2024

Filmcafe.se bevakar den svenska filmbranschen med artiklar och krönikor. Missa inte våra övriga artiklar som gör karriären lite lättare och roligare!

 •  
  Ken
  Skådespelare
  Jag är absolut intreserad som skådespelare om det finns roller som ej är tilsatta
 •  
  Joel
  Sångare (Baryton)
  Har gjort viss research Martzy, och finner endast Västra Götaland som det redan står här i artikeln 👔 💼 🖊 🗓 📃 💡 💴
 •  
  Martzy
  Amatörskådespelare
  Var skall filmen spelas in?

Kom närmare drömmen.

Vi söker ständigt nya talanger framför och bakom kameran! Sedan 2002 har vi hjälpt produktionsbolag och producenter att hitta rätt team till filmproduktioner.

Nå över 50.000 medlemmar.

Sedan 2002 har vi hittat rätt team till filmproduktioner. Nå nya talanger framför och bakom kameran!