Bli medlem Logga in

Karriär

Lathund för jobbsökeri Krönika

Lathund för jobbsökeri

Så du vill in i denna mytomspunna bransch? Den som min farfar kallade - med Shakespeares ord från ”Stormen” - ”Det stoff som drömmar vävas av.” Det första du behöver veta är att det inte finns några genvägar. Det andra att det är en av de orättvisaste branscher som finns.

Vill du läsa den här artikeln?

Du behöver prenumerera på PLUS för att kunna läsa den här artikeln.
Med PLUS får du:

 • Exklusiva artiklar, TV-inslag och tips i karriären
 • Svara på relevanta jobbannonser
 • Använda ditt CV som hemsida
 • Ladda upp 20 bilder, ljud och filmklipp
 • Marknadsföring direkt på filmbolagens medlemskonto

...och mycket mer.

Uppgradera till PLUS

Anita Molander, skribent för Filmcafe.se
22 februari 2024

Filmcafe.se bevakar den svenska filmbranschen med artiklar och krönikor. Missa inte våra övriga artiklar som gör karriären lite lättare och roligare!

 •  
  Gunilla
  Skådespelare
  Vilken bra artikel! Tack!
 •  
  Jan
  Amatörskådespelare
  Tack Anita Molander för en bra och informativ artikel till oss alla Statister . Eftersom Du är en duktig skribent skulle det vara roligt om ni på Filmcafe kunde skriva en lika bra artikel riktad till produktionsbolag och Statistansvarig Samt rollsättare , det finns för många med bristande kunskaper om både det ena och det andra, men framför allt ersättningen för halvdag och ersättningen för heldag , Vissa produktionsbolag behöver antagligen upprepade påminnelser om vad som är vedertaget som ersättning av ett flertal seriösa produktionsbolag . Jan-Inge Castefjord , medlem i Filmcafe 23 Februari 2024

Kom närmare drömmen.

Vi söker ständigt nya talanger framför och bakom kameran! Sedan 2002 har vi hjälpt produktionsbolag och producenter att hitta rätt team till filmproduktioner.

Nå över 50.000 medlemmar.

Sedan 2002 har vi hittat rätt team till filmproduktioner. Nå nya talanger framför och bakom kameran!