Inför en provfilmning

Inför en provfilmning

Reportage Ibland kan det vara svårt att veta hur man ska gå till väga för att få statist- och reklamjobb. Oftast är det en kombination av utseende, personlighet och erfarenheter som gör just dig till den personen som söks. Här besvarar vi de viktigaste frågorna om castingen!


Bara för dig som är medlem i Filmcafe.se PLUS

Med Plus får du ut max av Filmcafe.se.
Ta del av alla fördelarna och bli en av dem som syns!

...och mycket mer.

Allt som gör din karriär roligare och enklare!

Uppgradera för endast 429:- och bli en av dem som syns!


Robert Selin, skribent för Filmcafe.se
7 maj 2019

Filmcafe.se bevakar den svenska filmbranschen med artiklar och krönikor. Missa inte våra övriga artiklar som gör karriären lite lättare och roligare!

Kommentera
Nu kan du kommentera med Facebook. Vi vill gärna höra dina åsikter, så logga in med ditt Facebook-konto och skriv din kommentar.

Tommy
Tommy
Det är bra om du rör på dig. Stå blickstilla är sällan bra. Om du sen lär dig manus och inte läser är det ännu större chanser att du förmår levandegöra din roll och situationen. Men du behöver inte kunna texten ordagrant utantill, det är faktiskt oftast bäst att veta vad det handlar om och komma på det du ska säga i stunden. Då blir det mer omedelbart och du bli mer närvarande.
2013-11-14

Felicia
Felicia
Om man får ett manus där din karaktär rör sig omkring och sånt, bör man göra det eller ska man ”stå still” och läsa så kameran filmar lika stor del av din kropp hela tiden?
2013-11-13

Lars
Lars
Härligt det är son här beskrivningar som gör att man får kunskap att ta till sig Lars.H.
2013-04-20