Bli medlem Logga in

Karriär

Ava Nikodell i Äkta skräck Nyhet

Ava Nikodell i Äkta skräck

Den 6 september har skräckfilmen Äkta Skräck biopremiär och nu släpps trailern till filmen. I huvudrollerna ser vi våra medlemmar Ava Nikodell och Rebecka Enholm!

Found-footage-berättelse

Bästa vännerna Nour och Linn driver den populära kanalen ÄKTA SKRÄCK där dom gräver i otäcka och övernaturliga händelser live. En följare tipsar om häxbränningarna i Ångermanland för 350 år sedan då 71 personer miste livet. Tjejerna beslutar sig för att åka dit med sina kameror och ta reda på mer, ett beslut de kommer att ångra...

Denna found-footage-berättelse är löst baserad på verkliga händelser och levande myt. Filmen är regisserad av Daniel Di Grado (Alena, Oracle, TV-serien Ondskan), efter ett originalmanus av Ida Kjellin (Min pappa Marianne). I huvudrollerna ser vi nya stjärnskotten Ava Nikodell och Rebecka Enholm.

- När man jobbar med skräck så vill man skrämmas, och ingenstans blir det så läskigt, som när man ser skrämmande och skeva sekvenser i bilder som man hade kunnat ta själv. Man uppnår den där svindlande känslan som infinner sig när man blir övertygad om att det man tittar på faktiskt händer på riktigt, säger filmens regissör Daniel Di Grado.

Äkta skräck är producerad av FLX i samproduktion med Film i Väst och TV4 i samarbete med SF Studios samt med produktionsstöd från Svenska Filminstitutet. SF Studios är distributör i Norden och REinvent International Sales hanterar internationell försäljning.

Robert Selin, skribent för Filmcafe.se
10 juni 2024

Filmcafe.se bevakar den svenska filmbranschen med artiklar och krönikor. Missa inte våra övriga artiklar som gör karriären lite lättare och roligare!

Kom närmare drömmen.

Vi söker ständigt nya talanger framför och bakom kameran! Sedan 2002 har vi hjälpt produktionsbolag och producenter att hitta rätt team till filmproduktioner.

Nå över 50.000 medlemmar.

Sedan 2002 har vi hittat rätt team till filmproduktioner. Nå nya talanger framför och bakom kameran!