Bli medlem Logga in

Karriär

Första klippet från serien Helikopterrånet Nyhet

Första klippet från serien Helikopterrånet

Nu blir det kända helikopterrånet en miniserie på Netflix i åtta delar – spana in rollistan och ett första klipp! I en roll ser vi vår medlem https://filmcafe.se/cv/avanikodell.

Netflix-serie

Flera jobbannonser har varit publicerade här på Filmcafe.se för den emotsedda Netflix-serien Helikopterrånet.

En septembermorgon 2009 riktas världens blickar mot den lilla Stockholmsförorten Västberga. En helikopter har landat på taket till landets säkraste värdedepå och polisen kan inte mer än att se på när rånarna försvinner med miljontals kronor. Exakt hur mycket pengar de kom över är inte känt, men enligt uppgifter i DN rör det sig om nära 40 miljoner kronor.

Nu blir händelsen en Netflix-serie och den kommer baseras på Jonas Bonniers roman Helikopterrånet. Ronnie Sandahl är skapare av tv-serien, och Daniél Espinosa står för regi.

– Jag vill berätta en episk rånarsaga om stora drömmar och ännu större risker. En febrig karaktärsdriven heistserie om vänskap, adrenalin och hybris. Jag kan inte föreställa mig en mer perfekt regissör för serien än Daniél Espinosa, och jag är väldigt glad att han nu valt att kliva ombord, säger Ronnie Sandahl i ett pressmeddelande.

– Jag har följt och fascinerats av den här historien sedan det hände. När möjligheten kom att få göra den på ett sätt som gör den rättvisa, med Ronnie och Netflix och hela gänget bakom var det ett erbjudande jag inte kunde tacka nej till, säger Daniél Espinosa i pressmeddelandet.

Vilka skådespelare kommer vara med i Helikopterrånet?

Mahmut Suvakci och Ardalan Esmaili spelar huvudrollerna i den verklighetsbaserade serien.

Här är några fler skådespelare som medverkar:

Dejan Milacic
Iskra Kostic
Erik Svedberg-Zelman
Vic Sonne
Johanna Hedberg
Wim Elfwencrona

När har Helikopterrånet premiär? Serien har premiär under hösten 2024.

Robert Selin, skribent för Filmcafe.se
28 maj 2024

Filmcafe.se bevakar den svenska filmbranschen med artiklar och krönikor. Missa inte våra övriga artiklar som gör karriären lite lättare och roligare!

Kom närmare drömmen.

Vi söker ständigt nya talanger framför och bakom kameran! Sedan 2002 har vi hjälpt produktionsbolag och producenter att hitta rätt team till filmproduktioner.

Nå över 50.000 medlemmar.

Sedan 2002 har vi hittat rätt team till filmproduktioner. Nå nya talanger framför och bakom kameran!