Bli medlem Logga in

Karriär

Statister till långfilm med Veronica Maggio Nyhet

Statister till långfilm med Veronica Maggio

Nu gör Veronica Maggio långfilmsdebut med 7 Steg, ett drama om kärlekens sju steg. Filmens manus har hon skrivit tillsammans med Andreas Öhman som också står för regin. Nu söks statister via Filmcafe.se.

Inspelning pågår

Inspelningarna har rivstartat i Paris, fortsätter i Stockholm och därefter i Västernorrland under sommaren 2024.

Filmens huvudroller spelas av Veronica Maggio och nyligen Guldbagge-belönade Joel Spira. I 7 Steg axlar Veronica Maggio rollen som Elle och Joel Spira rollen som Josef. Varje kärleksrelation går igenom olika faser – närmare bestämt 7 steg. De 7 stegen dikterar villkoren för hela Elles existens. Efter ett år av förälskelse, resor och romantiska äventyr där Elle och Josef spenderat nästan varje vaken minut tillsammans, försvinner Elle spårlöst. Josef tar upp sökandet efter henne och försöker via det förflutna hitta svaret på vad som kan ha hänt.

- Det känns fortfarande overkligt att filmen spelas in nu! Så många nedslag från den här långa processen kommer tillbaka till mig hela tiden. Första gången vi började prata om att göra film ihop på fyllan i LA och skrev ner idéer på en servett, all kärlekssorg vi sett varandra gå igenom och omsätta i manusform, vår overkliga rek-resa i Paris där vi skrev, åt, elsparkcyklade och rökte oss igenom en helg. Alla gånger vi gett upp på filmen, alla gånger vi fått nej och varit tvungna att lita på varandra och vår idé om en kärleksfilm som känns episk, spännande och rolig, kommenterar, Veronica Maggio.

I 7 Steg spelar Maggio den kvinnliga huvudrollen och Joel Spira den manliga. Spira sågs senast i Syndabocken som fick ta emot ett Guldbagge-regn i början av året, varav en av Guldbaggarna tilldelades Spira för ”Bästa manliga huvudroll”. Veronica Maggio och Andreas Öhman har jobbat ihop i många år med Maggios musikvideos och andra delar av produktionen kring hennes turnéer. Detta är första gången som de skriver manus ihop.

- Tillsammans skapar jag och Veronica en filmisk värld att falla handlöst för. Precis som äkta kärlek, ska den kännas, både när det svider och skriks i eufori. Kärlekshistorien mellan Elle och Josef är lika gastkramande som storslagen, en visuell knockout i sju steg, där detaljerna avgör utgången...” säger Andreas Öhman.

- Det här kommer att bli en episk kärleksfilm för vår tid, något vi längtar efter att ge publiken, kommenterar filmens producenter, Eliza Jones och Markus Waltå, producenter, 7 Steg.

Andreas Öhman står bakom flertalet prisbelönta kortfilmer och första långfilmen I rymden finns inga känslor nominerades i flera kategorier för Guldbaggen och shortlistades som Best Foreign Feature till Oscarsgalan 2011. Sedan dess har Andreas skrivit och regisserat en rad långfilmer, bland andra Bitchkram, Remake, Odödliga och senast En dag kommer allt det här bli ditt.

- Ända sedan jag läste ett första utkast till manus så har jag älskat det här projektet. Nu äntligen är vi i produktion och vi ser mycket fram emot att få lansera denna härliga film på biograferna nästa år. Det här är precis en sådan historia som den svenska publiken vill se på bio, säger Pia Norström, marknadschef Nordisk Film.

Filmen produceras av Grand Slam Filmproduktion i samproduktion med Sveriges Television, Film Västernorrland och Film Stockholm i samarbete med Uchu, Naive AB samt Ponytail AB. Producenter är Eliza Jones och Markus Waltå. Andreas Öhman står för manus i samarbete med Veronica Maggio samt för regi.

Inspelningarna påbörjas i maj 2024 och kommer spelas in i Paris, Stockholm och Västernorrland. Nordisk Film distribuerar filmen och den beräknas få sin premiär hösten 2025.

Robert Selin, skribent för Filmcafe.se
11 juni 2024

Filmcafe.se bevakar den svenska filmbranschen med artiklar och krönikor. Missa inte våra övriga artiklar som gör karriären lite lättare och roligare!

 •  
  Yara
  Modell
  Jag är en tjej på 21år och är intresserad av detta erbjudande🌸 återkom gärna
 •  
  Goran
  Skådespelare
  Det skulle va trevligt att få vara med ;)
 •  
  Jaroslaw
  Mig själv
  Hej. Jag vill jobba med er.
 •  
  Jessica
  Amatörskådespelare
  Vill jätte gärna vara statist Jessica
 •  
  Anita
  Statist
  Vill gärna vara statist
 •  
  Joel
  Sångare (Tenor)
  Tycker det verkar kunna bli en bra film, med kunniga och trevligt folk här. Hoppas höra V sjunga (här. Klipp in i post om inte annat, kan tyckas) också förstås, även om hon är helt uppe i sin agerande debut med erfarne Joel Spira.
 •  
  Joel
  Sångare (Tenor)
  Tycker det verkar kunna bli en bra film, med kunniga och trevligt folk här. Hoppas höra V sjunga med förstås, även om hon är helt uppe i sin debut med erfarne Joel Spira.

Kom närmare drömmen.

Vi söker ständigt nya talanger framför och bakom kameran! Sedan 2002 har vi hjälpt produktionsbolag och producenter att hitta rätt team till filmproduktioner.

Nå över 50.000 medlemmar.

Sedan 2002 har vi hittat rätt team till filmproduktioner. Nå nya talanger framför och bakom kameran!