Bli medlem Logga in

Karriär

Lena Philipssons nya dramaserie Filmer på gång

Lena Philipssons nya dramaserie

Den folkkära artisten Lena Philipsson har sin första större huvudroll i Viaplays nya dramaserie. Den 17 november är det premiär för ”På gatan där jag bor”.

Seriens titel anspelar på Lena Philipssons Orup-skrivna låt med samma namn, och Philipsson gör även sin första huvudroll i serien. Förutom Lena finns det en stor mängd välkända namn även i den övriga ensemblen, inklusive Claudia Galli Concha, Leif Andrée, Joel Spira, Katja Ernst och Ilkka Villi m.fl.

Serien skulle egentligen ha haft premiär i fjol, men försenades.

– Det känns jättespännande att serien äntligen ska ha premiär. Jag är väldigt glad över att jag fått möjlighet att testa att skådespela i ett drama, säger Lena Philipsson i ett pressmeddelande från Viaplay.

I "På gatan där jag bor" tar sig Lena Philipsson an rollen som Nina, en singelmamma med två tonårsbarn som bor på en idyllisk villagata. Hennes man gick bort för fyra år sedan och när sorgen var som tyngst blev grannarna hennes största stöd och Nina blev den som alla ville hjälpa.

– Vi är stolta över att äntligen kunna presentera På gatan där jag bor på Viaplay och TV3. Ett mysigt höstdrama som blandar både skratt med lite tårar. Serien har både en enkelhet och ett djup, med många fina karaktärer och intressanta vardagsrelationer som jag tror många kan identifiera sig med, säger Alexander Tanno, Editor in Chief på Viaplay.

Robert Selin, skribent för Filmcafe.se
11 oktober 2024

Filmcafe.se bevakar den svenska filmbranschen med artiklar och krönikor. Missa inte våra övriga artiklar som gör karriären lite lättare och roligare!

Kom närmare drömmen.

Vi söker ständigt nya talanger framför och bakom kameran! Sedan 2002 har vi hjälpt produktionsbolag och producenter att hitta rätt team till filmproduktioner.

Nå över 50.000 medlemmar.

Sedan 2002 har vi hittat rätt team till filmproduktioner. Nå nya talanger framför och bakom kameran!