Bli medlem Logga in

Karriär

Medlem i filmerna om Arne Dahl

Medlem i filmerna om Arne Dahl

Kristoffer Stålbrand är medlem på Filmcafe.se och har jobbat professionellt i tio år inom film och teater. Nu är han aktuell i filmerna baserade på Arne Dahls kriminalromaner.

Sadistisk seriemördare

Den 21 oktober så gör Kristoffer en nyckelroll i filmen ”Ont Blod” på SVT, filmerna från Arne Dahls böcker. Det kommer visas två delar 90 min/film.

- Jag gör där en sadistisk seriemördare. Det är en amerikan,så jag fick arbeta mycket med uttalet etc. Jag läste även boken, naturligtvis, för att få en bra bild av Lamar som min karaktär heter.

Behövs en utbildning?

Kristoffer är utbildad skådespelare sedan 10 år på Calle Flygare teaterskola. Men behövs verkligen en utbildning för att lyckas inom film?

- Absolut inte. Det kan t.o.m. vara så att en utbildning kan hämma dig, blockera dig i ditt agerande pga att du då följer en viss mall där någon har sagt hur det ska vara. Naturligtvis kan du öva upp röstteknik men skådespeleri måste komma från dig själv för att kunna bli ärligt. Det handlar om att berätta sin historia för någon annan. Någon sa att skådespeleri inte handlar om att agera, utan att reagera.

Låg på iskall asfalt

En av de sista inspelningsdagarna i november fick Kristoffer ligga inlindad i en presenning iklädd T-shirt flera timmar.

- Jag låg på iskall asfalt i Frihamnen med världens starkaste man Magnus Samuelsson flåsande över mig. Jag var övertygad om att jag skulle frysa ihjäl. Minns att folk sprang fram och tillbaka med värmekuddar för att rädda livet på mig (kändes det som)  Fryser än när jag tänker på det, berättar Kristoffer.

Filmen är uppdelad i två delar med start 21 oktober kl. 21.

Vill ni läsa mer om Kristoffer kan ni göra det här: http://www.filmcafe.se/cv/cv_artist.asp?more_info=3148

Robert Selin, skribent för Filmcafe.se
17 oktober 2012

Filmcafe.se bevakar den svenska filmbranschen med artiklar och krönikor. Missa inte våra övriga artiklar som gör karriären lite lättare och roligare!

  •  
    Anita
    Skådespelare
    Kul! Grattis till rollen! Men hua, vad du fick stå ut med! Jag hade inte fixat den kylan! : )

Kom närmare drömmen.

Vi söker ständigt nya talanger framför och bakom kameran! Sedan 2002 har vi hjälpt produktionsbolag och producenter att hitta rätt team till filmproduktioner.

Nå över 50.000 medlemmar.

Sedan 2002 har vi hittat rätt team till filmproduktioner. Nå nya talanger framför och bakom kameran!