Bli medlem Logga in

Karriär

Trailerpremiär för Smärtpunkten Nyhet

Trailerpremiär för Smärtpunkten

Nu släpper SVT trailern till vårens nya svenska satsning Smärtpunkten! I huvudrollerna ser vi Einar-Hugo Strömberg och Martin Nick Alexandersson. Båda är medlemmar på Filmcafe.se.

Vart går gränsen för konst?

Den världsberömde dramatikern Lars Norén (David Dencik) får ett brev från Tidaholmsanstalten. Tre långtidsdömda våldsbrottslingar skulle vilja jobba med dramatikerns texter. Pjäsen Norén sätter upp väcker entusiasm både inom allmänheten och kriminalvården. Kan teater vara ett verktyg för rehabilitering av svårt kriminella?

I rollerna som Carl Thunberg och Tony Olsson ses Filmcafe-medlemmarna Einar-Hugo Strömberg och Martin Nick Alexandersson. För regi svarar den flerfaldigt prisbelönta Sanna Lenken (”Tunna blå linjen”).

Att serien kan bli en av vårens mest omtalade råder det ingen tvekan om. SVT:s Anna Croneman säger till SVT Kultur att hon hoppas serien ska ”leda till nya diskussioner om yttrandefrihet, synen på kriminella och var gränsen går för konst”:

– Jag hoppas alltid att det ska bli debatt om vårt innehåll. Det är en serie som är väldigt drabbande, så jag hoppas att den får en stor publik som vågar se den trots att den handlar om svåra saker.

Smärtpunkten har premiär den 19 april på SVT Play och den 21 april i SVT1.

Robert Selin, skribent för Filmcafe.se
11 april 2024

Filmcafe.se bevakar den svenska filmbranschen med artiklar och krönikor. Missa inte våra övriga artiklar som gör karriären lite lättare och roligare!

 •  
  Bengt
  Statist
  Intressant att se hur mycket mer man spelar in än vad som kommer med i det färdiga materialet. Jag var med som en skugga i mörkret under en millisekund😁
 •  
  Janne
  Amatörskådespelare
  Medverkar som "teaterbesökare" när internerna framträder.

Kom närmare drömmen.

Vi söker ständigt nya talanger framför och bakom kameran! Sedan 2002 har vi hjälpt produktionsbolag och producenter att hitta rätt team till filmproduktioner.

Nå över 50.000 medlemmar.

Sedan 2002 har vi hittat rätt team till filmproduktioner. Nå nya talanger framför och bakom kameran!