Bli medlem Logga in

Karriär

Negativ feedback är bra? Krönika

Negativ feedback är bra?

Om du har en inre motivation befinner du dig i ett klassrum för att du vill utvecklas. Du vill bli bättre så att du kan få fler jobb och även om det inte alltid känns så, är klassrummet det perfekta stället att göra bort sig!

Vill du läsa den här artikeln?

Du behöver prenumerera på PLUS för att kunna läsa den här artikeln.
Med PLUS får du:

 • Exklusiva artiklar, TV-inslag och tips i karriären
 • Svara på relevanta jobbannonser
 • Använda ditt CV som hemsida
 • Ladda upp 20 bilder, ljud och filmklipp
 • Marknadsföring direkt på filmbolagens medlemskonto

...och mycket mer.

Uppgradera till PLUS

Robert Selin, skribent för Filmcafe.se
6 september 2023

Filmcafe.se bevakar den svenska filmbranschen med artiklar och krönikor. Missa inte våra övriga artiklar som gör karriären lite lättare och roligare!

 •  
  Robert
  Producent
  Tack för dina tankar George! Vad kul att du gillar artikeln, visst är det viktiga saker att reflektera över. Ordet kritik är så negativt laddat för många, men behöver inte vara menat som något dåligt. Konstruktiv kritik är trevligast, som jag brukade göra i skolans värld då eleverna skulle lära sig att ge varandra kamratredpons, nämn två saker som är bra och en sak som kan bli bättre :)
 •  
  George
  Kompositör
  Utmärkta råd och synpunkter, Robert! Det sammanfattar jag i: 1. Ambitiösa personer som försöker nå mål får mer stryk än andra. 2. Slit, slit, bakslag, bakslag, slit, ännu mer slit innan framgången kommer 3. Den stora massan utsätter sig inte för lika stora risker och får kanske inte lika mycket stryk under livet, men de får inte så mycket kul heller. De når inte de mål som de drömmer om. I min mening är en värld utan kritik en död, konstgjord värld, en surrogat. Det är många som letar sig efter det surrogatet vilket är helt OK. Själv skulle inte kalla kritik för något annat. Ge mig kritik på vad som verkar fel i mitt verk, så enkelt är det. Kritik är kritik, trots att det finns en tendens att jämställa den med personlig angrep, förödmjukelse, ja, t o m ”svordom”. Låt oss ta de lugnt. Den stunden ingen har någon invändning om ens prestation är mest oroande, för då finns det risken att man är ute från kartan.
 •  
  Göran
  Filmpedagog
  Tillåt mig påminna om uttrycket ”ett fall framåt”. Många nollbudgetfilmer kan beskrivas på det sättet. Själv är jag missnöjd med de filmer jag skapar, men samtidigt finner jag det lärorikt att fortsätta skapa långfilm efter långfilm.

Kom närmare drömmen.

Vi söker ständigt nya talanger framför och bakom kameran! Sedan 2002 har vi hjälpt produktionsbolag och producenter att hitta rätt team till filmproduktioner.

Nå över 50.000 medlemmar.

Sedan 2002 har vi hittat rätt team till filmproduktioner. Nå nya talanger framför och bakom kameran!