Skådespela i reklamfilm

Skådespela i reklamfilm

Reportage Skådespelare som specialiserar sig på reklamfilm kan få mycket hög lön och vissa tar även steget över till Film och TV-drama. Missa inte våra viktiga tips och få en inblick i hur rollbesättarna tänker.


Bara för dig som är medlem i Filmcafe.se PLUS

Med Plus får du ut max av Filmcafe.se.
Ta del av alla fördelarna och bli en av dem som syns!

...och mycket mer.

Allt som gör din karriär roligare och enklare!

Uppgradera för endast 429:- och bli en av dem som syns!


Robert Selin, skribent för Filmcafe.se
29 mars 2021

Filmcafe.se bevakar den svenska filmbranschen med artiklar och krönikor. Missa inte våra övriga artiklar som gör karriären lite lättare och roligare!

Kommentera
Nu kan du kommentera med Facebook. Vi vill gärna höra dina åsikter, så logga in med ditt Facebook-konto och skriv din kommentar.

Robert
Robert
Intressant fråga Tommy! Hur tänker ni skådespelare och statister?

Tommy
Tommy
Det är mycket intressant att läsa artikeln Skådespela i reklamfilmer och kommentarerna till artikeln. ("Det krävs skådespelartalang för att leverera ett budskap så effektivt som möjligt på 30 sekunder", skriver Robert Selin). Anledningen till att jag läser om artikeln från 2009 är den stundande Roygalan den 27 oktober om en reklamfilmstävling. Så långt jag kan se finns det inga skådespelarpriser och inga skådespelare i de olika juryn som presenteras på filmcafes startsida. Ska man uppfatta det så, att man inte ser skådespelarens insats till reklamfilmens konstnärliga slutresultat som relevant? Vad vore t e x reklamfilmen Polly Guld här på sidan utan Lille Peter Jönssons lysande insats?

Lille Peter
Lille Peter
Ja det stämmer allt i artikeln. Jag har ju en speciell karaktär och sticker ut rätt mycket och som jag även bjuder på. Jag är 153 cm över havet. Så fast att jag är liten, så syns jag just därför. ”LER” Dom flesta reklamfilmer jag har varit med i, så har jag ej sökt, utan det är bolagen som sökt mig och det är trevligt och kul. Jag har gjort några huvudrollsfigurer i reklamfilmer bla. som Cloettas Polly Guldmannen och AJ Produkter mfl. När det gäller att leverera repliker så måste man verkligen memorera in det duktigt. I Polly reklamen, så skulle jag rabbla upp repliker i ett rasande tempo och förutom det så skulle jag bryta på Amerikanska. Men det var riktigt kul och jag skrattar åt det fortfarande. https://www.youtube.com/watch?v=cj07kPV-SUY www.pollyguld.se

Thomas
Thomas
nema problema..schysst,lycka till nu!

Anders
Anders
Allt detta stämmer till punkt och pricka, ta vara på sekunderna du har på dig. Mvh Anders

Thomas
Thomas
Intressant läsning. Både i artikeln och i Kjells svar.

Kjell
Kjell
Jag spelade huvudkaraktären i Göteborg Energis reklamfilmer för företag. Det var en serie på 3 olika reklamfilmer med ett gemensamt tema mot kraftsporter. Sändningarna pågår i Göteborgsområdet sedan 4 veckor tillbaka. Allt som är skrivet i artikeln här stämmer mycket bra. Man skulle gärna vilja göra något mer av rollfiguren men varje sekund är viktig för att få fram budskapet. Man måste vara helt fokuserad mot målet och vara väl förberedd. Känner man sig inte helt bekväm med rollen från början är det bättre för alla parter att säga nej från början. Det har jag gjort tidigare. I detta fall kändes det från början att det var min roll. Kemin stämde redan på castingen och inspelningsteamet från STARK var helt underbara att ha att göra med. Man blev också väldigt medveten om sina små gester och mimik. Även små,små plitor och minsta ögonrörelser var helt plötsligt oerhörd betydelsefulla eftersom det ibland kunde förekomma extrema närbilder. Och kan du inte dina repliker som rinnande vatten kan du förstöra hela reklamfilmen. Lyssna framförallt på vad regissören vill att du skall göra och försök inte överdriva din karaktär. Karaktären får du forma innan du går till inspelning och inte pröva fram under inspelning. Och försök inte överdriva på castingen. Det är din egen personlighet de vill testa, inte stora rolltolkningar. Känns det naturligt för dig är dina chanser att få rollen större. Kjell

Medlemskap

Kom närmare drömmen.

Vi söker ständigt nya talanger framför och bakom kameran! Sedan 2002 har vi hjälpt produktionsbolag och producenter att hitta rätt team till filmproduktioner.

Nå över 30.000 medlemmar.

Sedan 2002 har vi hittat rätt team till filmproduktioner. Nå nya talanger framför och bakom kameran!