Bli medlem Logga in

Karriär

Statister sökes till nya Saltkråkan Nyhet

Statister sökes till nya Saltkråkan

Inspelningen av Vi på Saltkråkan började i juni och nu söks fler statister. Serien kommer att gå i sex avsnitt och har premiär i SVT och på SVT Play 2025. Medverka som statister och flanörer på Möja i slutet av Augusti/början på september.

Utspelar sig i nutid

Nyinspelningen av Vi på Saltkråkan kommer att utspela sig i nutid, men de klassiska karaktärerna kommer trots det att återvända. Tjorven kommer tillbaka, givetvis med Båtsman vid sin sida, och det gör även stadsbon Melker Melkersson m.fl.

– Vi är förvissade om att det kommer att bli både ett kärt återseende och något nytt för dagens publik, säger Max Hallén, vd på Astrid Lindgren Aktiebolag, i ett pressmeddelande.

Debutant spelar Tjorven

Tjorven spelas av debutanten Vega Åhman, Melker av Henrik Norlén, Malin av Nora Rios, Vesterman av Philip Zandén och Pelle av Elton Larsson. Rollen som Stina görs av Lovisa Lindblad och paret Grankvist spelas av Göran Gillinger och Karin de Frumiere.

Enligt SVT:s pressmeddelande kommer serien att innehålla sommaräventyr med förvecklingar och både missförstånd och gemenskap mellan öbor och sommargäster.

Eva Beckman, programdirektör på SVT, gläds över att inspelningen av nya ”Vi på Saltkråkan” nu inleds.

- Saltkråkan har ju en alldeles särskild plats i mångas hjärtan, den har blivit själva sinnebilden för den svenska sommaren. Jag är övertygad om att den nyinspelade Saltkråkan kommer att hitta nya generationer av barn som kommer att älska humorn och värmen i den här berättelsen, säger Eva Beckman.

Robert Selin, skribent för Filmcafe.se
14 juni 2024

Filmcafe.se bevakar den svenska filmbranschen med artiklar och krönikor. Missa inte våra övriga artiklar som gör karriären lite lättare och roligare!

 •  
  Hedvig
  Statist
  Hej, skulle också gärna vara statist, men jag kanske är lite sen.
 •  
  Björn
  Amatörskådespelare
  Hej! Vill gärna ställa upp som statist! Jag är en 66-årig farbror med vit mustasch, tatuerad (ej på hals och/eller ansikte!) pigg gubbe, som både kan vara glad o tjurig… 😊 Hälsningar Björn Björnetoft
 •  
  Elina
  Amatörskådespelare
  Jag vill gärna var med som barnstatist. Kolla in mitt CV.
 •  
  Melody
  Skådespelare
  Hur söker man som statist?
 •  
  Morudj
  Statist
  Hej! Hur söker man? 🤔
 •  
  Kerstin
  Statist
  Jag ker statist jobbet

Kom närmare drömmen.

Vi söker ständigt nya talanger framför och bakom kameran! Sedan 2002 har vi hjälpt produktionsbolag och producenter att hitta rätt team till filmproduktioner.

Nå över 50.000 medlemmar.

Sedan 2002 har vi hittat rätt team till filmproduktioner. Nå nya talanger framför och bakom kameran!