Bli medlem Logga in

Karriär

Gästroll i Exit Intervju

Gästroll i Exit

Nu kan du återigen njuta av EXIT på SVT Play. I en gästroll ser vi vår medlem Christian Magdu! Låt dig inte avskräckas av den hårda introduktionen - detta är ett mörkt och underhållande drama av Macbethska proportioner!

Blyg blev modig

Nu är Christian åter aktuell med sista säsongen av ”Exit”. Men intresset för skådespeleri började tidigt.

Christian var blyg som barn och att han skulle bli skådespelare som vuxen kändes långt bort. Det var på svensklektionerna i gymnasiet han vågade utveckla intresset.

- Vi skulle redovisa enaktare och jag sa till min grupp: ”varför inte SPELA denna enaktare istället för att bara prata om den inför klassen?”.

Det blev en succé och efter det sökte Christian sig till amatörteatern på skolan och fick genom regissören sitt första professionella jobb på teatern i Göteborg. Då var han 19 år.

- Skådespelare är ett underbart och spännande yrke, men det är en berg-o-dalbana. Man måste vara förbered på det mentalt och hitta motivationen för både topparna och dalarna. Mitt tips är att börja spela! Med vad som helst, amatörteater, kompisars kortfilmer, skolpjäser, monologer på lokala kulturföreningen. Bygg upp dina ”skådis-muskler” och ditt CV. Då kommer tillfällen att vara med i större projekt så småningom.

Roll i EXIT

Det var Christians agent Jennie Kilgren som ringde och sa att produktionen var intresserad av att provfilma honom för en roll. Christian skickade in en self tape till rollsättaren i Norge. Hon gav fin feedback och önskade en justering. Sedan fick Christian rollen!

- Exit är en av mina favoritserier på tv, det är så kul att få vara med på ett hörn i denna säsong. Det var en no-brainer att tacka ja!

Christian beskriver upplevelsen som rolig och supersmidig. Øystein Karlsen som skapat, skrivit och regisserat serien hade en bra och öppen kommunikation med Christian.

- Han är ödmjuk och lättsam och samtidigt förberedd och tydlig med vad han vill ha. Produktionen var så extremt välsmord. Øystein och Ellen Helinder, som spelar min syster, var så lätta att jobba med att vi blev klara flera timmar före utsatt schema. Något som sällan händer på film och tv (om någonsin!).

Christian tycker alla alla typer av jobb utvecklar honom och att det var härligt att få spela en genomgod person. En enkel kille vars hjärta blöder för sin syster som hamnat väldigt snett i livet.

- …och det var roligt att få spela på ännu ett språk, rumänska denna gång. Det börjar bli lite av en specialitet för mig - att göra figurer på alla möjliga språk, förklarar han.

Flera projekt på gång

Christian är regelbundet inne på Filmcafe.se för att kika på jobbannonser och läsa intressanta artiklar.

- Vad jag gillar är mixen av jobb på stora produktioner med tillfällen att få jobba med nya filmtalanger, som kanske gör sin första kortfilm eller går filmskola och vill stretcha kreativt, förklarar han.

För tillfället har Christian en långfilm på gång men har även provfilmat för tv-serier och några andra projekt som han väntar på svar från.

- Det är ett spännande yrke!, avslutar han.

Den tredje säsongen av EXIT börjar på SVT Play den 21 april. Sedan är det slut. Trots att serien har blivit en storsuccé, inte minst i hemlandet Norge.

Robert Selin, skribent för Filmcafe.se
25 juni 2024

Filmcafe.se bevakar den svenska filmbranschen med artiklar och krönikor. Missa inte våra övriga artiklar som gör karriären lite lättare och roligare!

Kom närmare drömmen.

Vi söker ständigt nya talanger framför och bakom kameran! Sedan 2002 har vi hjälpt produktionsbolag och producenter att hitta rätt team till filmproduktioner.

Nå över 50.000 medlemmar.

Sedan 2002 har vi hittat rätt team till filmproduktioner. Nå nya talanger framför och bakom kameran!