Bli medlem Logga in

Karriär

Johan Rheborg i krigsserie Nyhet

Johan Rheborg i krigsserie

Edvin Ryding och Johan Rheborg finns med på den namnkunniga rollistan till den kommande dramasatsningen ""A Life's Worth"" – en serie om den första svenska FN-bataljonen i Bosnien.

Baserad på verkliga händelser

Under 2025 har Yellow Birds nya dramasatsning A Life’s Worth premiär. Serien som är baserad på verkliga händelser handlar om den första svenska FN-bataljonen i Bosnien 1993. I den stjärnspäckade rollistan ser vi bland andra Johan Rheborg, Edvin Ryding, Erik Enge, Toni Prince och Maxwell Cunningham. Serien är producerad av Maida Krak, huvudförfattare är Mona Masri och regi står Ahmed Abdullahi för.

Dramaserien A Life’s Worth handlar om den fo¨rsta svenska FN-bataljonen i Bosnien 1993. Det är en berättelse om mänsklig brutalitet och svåra moraliska ställningstaganden, men också om stark vänskap, kärlek och tilltro mellan människor.

Svår och modig tv-serie

I sex avsnitt får vi fo¨lja de fyra unga soldaterna Forss (Maxwell Cunningham), Babic (Toni Prince), Strand (Edvin Ryding) och Kilpinen (Erik Enge) när de tar sig fram i pansarfordonet Ragnaro¨k. Tillsammans gör de sin första utlandstjänst i den sna°riga och blodiga konflikten pa° Balkan och uppdraget visar sig vara omöjligt att lösa genom enbart fredliga medel. Med sig har de sin officerare och bataljonschef Andre´asson (Johan Rheborg) som slits mellan viljan att ingripa och plikten att fo¨lja order.

– Det är inte ofta serier av den här typen görs i Sverige och det känns därför extra roligt och som en stor förmån att få medverka i A Life’s Worth. Jag känner även ett stort ansvar då serien bygger på verkliga händelser och berättelsen känns skrämmande aktuell med tanke på vad som nu sker i vårt närområde. Jag har länge drömt om att få göra ett sådant här projekt och nu får jag äntligen kasta mig ut, säger Johan Rheborg.

Inspelningarna av A Life’s Worth, som filmades i flera olika länder, har nyligen avslutats. Serien har premiär under 2025.

– A Life’s Worth kan vara en av de svåraste och modigaste tv-serierna vi producerat. En berättelse inspirerad av faktiska händelser, som skildrar en svensk FN-trupp i ett av Europas värsta krig. Det är också en berättelse om vänskap och kärlek i den maktlösa tillvaron. Jag är oerhört glad för det kreativa samarbetet med duktiga upphovspersoner, manusförfattaren Mona Masri, regissör Ahmed Abdullahi och alla fantastiska skådespelare och team, säger producenten Maida Krak.

Rollista

I rollerna som de unga soldaterna ser vi Edvin Ryding (Young Royals), Erik Enge (Tigrar), Toni Prince (Drugdealer) och Maxwell Cunningham (One More Time). Försvarsminister Forss spelas av Johannes Bah Kuhnke (Turist) och Sandra Stojiljkovic (Tunna Blå Linjen) gestaltar kapten Hedbom. För regi står Ahmed Abdullahi (Top Dog) och manuset är skrivet av Mona Masri (Snabba Cash, Copenhagen Cowboy) tillsammans med Oliver Dixon (Advokaten).

A Life’s Worth har premiär 2025 och är producerad av Yellow Bird i samproduktion med franska Arte med stöd av Creative Europe Media & Nordisk Film & TV Fond och är inspirerad av novellen A Life’s Worth. International sales hanteras av Viaplay Content Distribution. Exekutiva producenter från Yellow Bird är Jakob Feeney och Daniel Gylling.

Yellow Bird har tidigare producerat dramaserier såsom Headhunters, Wallander, Millenium och The Playlist.

Rollista
Strand – Edvin Ryding
Forss – Maxwell Cunningham
Kilpinen – Erik Enge
Babic – Toni Prince
Andreasson – Johan Rheborg
Hedbom – Sandra Stojiljkovic
Försvarsminister Forss – Johannes Bah Khunke
Johansson – Björn Elgerd

Robert Selin, skribent för Filmcafe.se
26 mars 2024

Filmcafe.se bevakar den svenska filmbranschen med artiklar och krönikor. Missa inte våra övriga artiklar som gör karriären lite lättare och roligare!

Kom närmare drömmen.

Vi söker ständigt nya talanger framför och bakom kameran! Sedan 2002 har vi hjälpt produktionsbolag och producenter att hitta rätt team till filmproduktioner.

Nå över 50.000 medlemmar.

Sedan 2002 har vi hittat rätt team till filmproduktioner. Nå nya talanger framför och bakom kameran!