Bli medlem Logga in

Karriär

Julkalender som storfilm Nyhet

Julkalender som storfilm

Julkalendern “Kronprinsen som försvann” får fortsättning som storfilm på bio med Suzanne Reuter i en av rollerna. Inspelningen pågår just nu i Västra Götaland.

Årets barnprogram 2023

Kronprinsen som försvann belönades med en Kristall för årets barnprogram 2023, och var då den mest sedda julkalendern någonsin.

Flera av skådespelarna från julkalendern återser vi nu i kommande storfilmen för hela familjen, Kronprinsen och tyrannens återkomst; bl.a. Xavier Canca Englund som kronprinsen, Kerstin Linden som Hilda och Maria Lundqvist som Nanni. Det dyker även upp flera nya karaktärer, t.ex. kronprinsens farmor som spelas av Suzanne Reuter.

För regin står Tord Danielsson (Kronprinsen som försvann, Andra Sidan).

Matinéäventyr

- Med “Kronprinsen och tyrannens återkomst” vill vi skapa ett matinéäventyr som ska samla hela familjen. Det är spänning, humor och ett visuellt fyrverkeri som vi tror publiken kommer att älska. Det ska vara spännande så man nästan håller andan, men också mycket skratt och en hel del allvar. Det är en film som står för sig själv, men där tidigare publik direkt känner igen sig i vår värld och våra karaktärer, säger producenten Denise Carlford.

Filmen spelas in under vintern & våren 2024 i Ungern och Västra Götaland.

Kronprinsen och tyrannens återkomst är en samproduktion mellan Unlimited Stories, Nordisk Film, SVT, Film i Väst och Filmpool Nord. Nordisk Film distribuerar Kronprinsen och tyrannens återkomst i Sverige och biopremiär är planerad till julen 2024.

Robert Selin, skribent för Filmcafe.se
29 februari 2024

Filmcafe.se bevakar den svenska filmbranschen med artiklar och krönikor. Missa inte våra övriga artiklar som gör karriären lite lättare och roligare!

 •  
  Janne
  Amatörskådespelare
  Är med som "bybo".
 •  
  Claes
  Statist
  Kul att få medverka som en i Högsta rådet
 •  
  Lena
  Statist
  Kommer ju bli en jättefin uppföljare. Så spännande o kul få se alla igen.

Kom närmare drömmen.

Vi söker ständigt nya talanger framför och bakom kameran! Sedan 2002 har vi hjälpt produktionsbolag och producenter att hitta rätt team till filmproduktioner.

Nå över 50.000 medlemmar.

Sedan 2002 har vi hittat rätt team till filmproduktioner. Nå nya talanger framför och bakom kameran!