Bli medlem Logga in

Karriär

Rysaren Färjan blir serie på SVT Filmer på gång

Rysaren Färjan blir serie på SVT

Efter Netflixsuccén med "Konferensen" blir "Färjan" nästa skräckroman av Mats Strandberg som görs för tv. I en av rollerna ser vi Sabina Khamoshi.

"Färjan" utspelas ombord på en av de stora båtarna som går mellan Sverige och Finland. De 1 200 passagerarna är snart avskärmade från omvärlden samtidigt som något ondskefullt är på väg att ske. Boken gavs ut 2015.  "Färjan" spelas just nu in i Vilnius, Litauen.

– Att skriva det här manuset är bland det roligaste jag gjort. Men det har också inneburit nästan lika mycket blod, svett och tårar som för våra karaktärer, säger Mats Strandberg och fortsätter:  

– Vi har ett otroligt team som drivit projektet med oändlig passion. Jag är så stolt över resultatet. Dessutom är jag glad över att SVT valde att satsa på den här typen av serie, inte bara för min egen skull, utan också för svensk skräck.

"Färjan” blir en miniserie i sex avsnitt med Björn Bengtsson, Jessica Grabowsky och Kolbjörn Skarsgård i huvudrollerna. Det är ännu hemligt vilken roll vår medlem Sabina Khamoshi har, men vi ser med spänning fram emot att få se mer! Strandberg och Malin Lagerlöf har skrivit manuset. Jonas Alexander Arnby regisserar.

Robert Selin, skribent för Filmcafe.se
8 oktober 2024

Filmcafe.se bevakar den svenska filmbranschen med artiklar och krönikor. Missa inte våra övriga artiklar som gör karriären lite lättare och roligare!

Kom närmare drömmen.

Vi söker ständigt nya talanger framför och bakom kameran! Sedan 2002 har vi hjälpt produktionsbolag och producenter att hitta rätt team till filmproduktioner.

Nå över 50.000 medlemmar.

Sedan 2002 har vi hittat rätt team till filmproduktioner. Nå nya talanger framför och bakom kameran!