Nytt Filmcafé

Nytt Filmcafé

Reportage Tiden går fort när man har roligt. Sajten som en gång började som ett hobbyprojekt 2001 har vuxit för varje år. Nu är det äntligen dags för en ny skinande version. Inspirationen och förutsättningarna för att utveckla Filmcafe.se har aldrig varit bättre.

De första stapplande stegen

Två nördar, en datorfantast och passion för filmproduktion initierade starten på Filmcafe.nu - bara solbrännan saknades när den första (och mockafärgade) versionen av Filmcafe.nu snickrades ihop maj 2001. Vi saknade möjligheten att underhålla de kontakter vi fick på inspelningsplatserna och hitta skådespelare/statister till våra produktioner. Vi bestämde oss för att skapa våra egna förutsättningar.

Det är med nostalgi vi tänker tillbaka på de första stapplande stegen. Från att ha haft runt tjugo medlemmar när vi började mäta åttonde april 2002 finns det nu över 100000 aktiva medlemmar - och det ökar hela tiden. Vi har dessutom fler än 2000 professionella företagskonton som dagligen används av rollbesättare på de stora film och produktionsbolagen. Till skillnad från liknande sajter är våra medlemmar aktiva, ni erbjuder kvalitet före kvantitet. Vi är stolta över sajten och er medlemmar!

Vi minns flera av de unga medlemmarna 2002. De är inte särskilt unga längre och några av dem syns regelbundet på tv och bio. De har blivit allt från komiker till huvudrollsinnehavare i tv-serier och filmer. Flera av dem studerar på teaterhögskola eller filmskola, några av dem utomlands. Gemensamt har de att vi fortfarande får följa deras utveckling på Filmcafé. Det gläder oss att vi har medlemmar som faktiskt vuxit upp med Filmcafé. Samtidigt får vi inte glömma de äldre och etablerade medlemmar som varit med oss ända från start!

Några incidenter

Några minnen är mindre behagliga. Ni som varit med länge kanske kommer ihåg dessa incidenter.

1) När den första servern vi hade gick sönder. Det var så varmt på kontoret sommaren 2003 att fläkten smälte.

2) När vi skulle uppgradera med ny mjukvara 2004 och datorn inte orkade med. Filmcafé var avstängt i två hela veckor och Robert fick sina första gråa hårstrån.

3) När den andra hårddisken gick sönder och alla bilder försvann 2005. Vi fick skicka ut ett besviket nyhetsbrev till alla medlemmar och be om ursäkt. Vi hade inte råd att köpa fler hårddiskar att göra säkerhetskopior till.

Nu omfamnar vi framtiden. För varje problem vi löst, för varje hinder vi övervunnit, har vi lärt oss något nytt. Vi har nu en stabil och trygg sajt som ni kan bygga ert nätverk från, både tekniskt och innehållsmässigt. Vi hoppas att ni gillar den nya versionen av Filmcafé och att ni uppskattar vår extra satsning på dem som vill ha bättre förutsättningar. Vi har nu en plattform att växa med!

Den nya versionen av Filmcafe.se kommer att ha barnsjukdomar i början och vi tar tacksamt emot tips på problem ni upptäcker. Vi fixar till dem så snart vi kan.

Så, ett stort tack till alla som hängt med genom åren, och vi hoppas på fler fantastiska filmupplevelser tillsammans med er!

Med vänlig hälsning Robert och Tomas

Robert Selin, skribent för Filmcafe.se
27 januari 2019

Filmcafe.se bevakar den svenska filmbranschen med artiklar och krönikor. Missa inte våra övriga artiklar som gör karriären lite lättare och roligare!

Kommentera
Nu kan du kommentera med Facebook. Vi vill gärna höra dina åsikter, så logga in med ditt Facebook-konto och skriv din kommentar.