Visa upp ditt CV utanför Filmcafe.se

Visa upp ditt CV utanför Filmcafe.se

Visa upp ditt CV utanför Filmcafe.se

Har du skapat ett CV visas du upp för andra medlemmar inne på Filmcafe.se men vi rekommenderar även att du marknadsför ditt CV utanför sajten. Om du vill ha jobb är det viktigt att sprida ordet om dig till alla potentiella uppdragsgivare som finns därute.

Varför är det en bra idé?

När du visar upp ditt CV utanför Filmcafe.se kan du få hälsningar direkt till ditt konto på Filmcafe.se och behöver inte visa upp privata kontaktuppgifter.

Du behöver inte administrera ytterligare en hemsida utan alla bilder, filmklipp och branscherfarenheter som du uppdaterar ditt CV med uppdateras automatiskt utanför Filmcafe.se.

Tips på hur du marknadsför ditt CV utanför Filmcafe.se

Nedanför har vi sammanställt några tips för att du så enkelt och effektivt som möjligt ska kunna marknadsföra ditt CV utanför Filmcafe.se.

1) Att bara publicera ditt CV utanför Filmcafe.se och hoppas på att det slinker in en och annan besökare ifrån Google fungerar såklart. Men om du vill ha många besökare och bli en spelare i din genre så gäller det att vara aktiv på diverse sociala nätverk. Trendigt just nu är Twitter och Facebook. Även bloggar kan ge lysande bra besökstatistik!

2) Har du någonsin undrat varför vissa sidor ligger högt upp på Google och andra inte gör det? Den absolut viktigaste faktorn när Google rankar ditt CV är hur många sidor som länkar till dig, så kallade inlänkar. Dessutom spelar det en stor roll hur pass “viktig” sidan som länkar till dig är. En länk från aftonbladet.se ger alltså inte bara fler besökare än en länk från “Pelles privata blogg”, det ger dig också en bättre ”page rank”.

3) Kika efter länklistor inom din bransch. Du tillhör kanske ett antal branschorganisationer som har länklistor för sina medlemmar. Fråga om du kan få ha med länken till ditt CV.

4) Gör en lista med nyckelord- när en surfare söker på något av dessa ord så vill du att ditt CV ska dyka upp. Upprepa inget ord mer än tre gånger, annars kan sökmotorerna kasta ut dig. Har du varit med i större filmproduktioner ska du vara noga med att ha med den informationen på ditt CV. Filmtitlar söker många på.

Hur gör jag?

Om du är PLUS-medlem kan du publicera ditt CV utanför Filmcafe.se med ett enkelt knapptryck.

1) Välj länken ”Din sida” överst på sidan
2) Välj det CV som du vill länka till
3) På ditt CV finns länken i vänstra spalten.

Glöm inte att tipsa alla dina vänner om din nya hemsida!

Robert Selin, skribent för Filmcafe.se
6 juni 2009

Filmcafe.se bevakar den svenska filmbranschen med artiklar och krönikor. Missa inte våra övriga artiklar som gör karriären lite lättare och roligare!

Kommentera
Nu kan du kommentera med Facebook. Vi vill gärna höra dina åsikter, så logga in med ditt Facebook-konto och skriv din kommentar.