Bli medlem Logga in

Karriär

Kim Bodnia och en Tyrannosaurus rex

Kim Bodnia och en Tyrannosaurus rex

Malmö-baserade regissörsduon André Hedetoft och Andreas Climent har på uppdrag av Film i Skåne skapat en intro-film till ”Pixel Skånes Filmfestival 2013” som är något utöver det vanliga. Trots att filmen gjordes för minimal budget och är under två minuter lång kastas tittaren in i scener som imponerar.

Hamnar i filmes värld

Filmen handlar om en tjej som ska leverera sin film till festivalen men själv hamnar i filmens värld - vi får se allt från äventyrsfilm med Tyrannosaurus rex, skräckfilm med zombies, romantiska kostymdraman i fantasyvärld, terroristbekämpande insatstyrkor och sci-fi action med UFOn.

Filmens huvudkaraktär spelas av Fanny Ketter (“Bitchkram”) och I några av rollerna ser vi välkända skådespelare som Kim Bodnia (“Bron”, “Pusher”) och Dag Malmberg (”Call Girl”).

”Vi var överlyckliga när vi fick chansen att hedra alla filmgenrerna vi har vuxit upp med och älskar. Vi är oerhört tacksamma och imponerade av alla som ställt upp med resurser och tid för att förverkliga denna galna idé tillsammans med oss.” säger André Hedetoft.

Filmbolag har hjälp till

För att lyckas genomföra drömprojektet trots de små resurserna har André och Andreas samarbetat med en mängd företag, skolor och privatpersoner som ställt upp med sin tid och utrustning. De satte ihop ett litet men mycket ambitiöst team och filmade i Ystad och Malmö under fyra dagar i slutet av Mars.

Produktionsbolaget Solid Entertainment stöttade projektet med samma typ av kamera som används för att filma storfilmer som The Hobbit och The Amazing Spider-Man. Ystad Studios öppnade upp sin studio där teamet filmade framför en enorm greenscreen. Studenter från JB Gymnasiet och Praktiska Gymnasiet i Ystad har varit zombie-statister och hjälpt till med smink och musiken har skrivits av kompositören S. Peace Nistades i hans studio i Los Angeles.

Hela intro-filmen släpps online Måndagen den 29 April men redan nu kan ni se den spännande första delen på nedan.

Vinjettfilm PIXEL 2013 - Del 1 from PIXEL Skånes Filmfestival on Vimeo.

Robert Selin, skribent för Filmcafe.se
26 april 2013

Filmcafe.se bevakar den svenska filmbranschen med artiklar och krönikor. Missa inte våra övriga artiklar som gör karriären lite lättare och roligare!

Kom närmare drömmen.

Vi söker ständigt nya talanger framför och bakom kameran! Sedan 2002 har vi hjälpt produktionsbolag och producenter att hitta rätt team till filmproduktioner.

Nå över 50.000 medlemmar.

Sedan 2002 har vi hittat rätt team till filmproduktioner. Nå nya talanger framför och bakom kameran!